Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Dehogy van ezzel baj persze, hogy emlékezzetek csak itt valaki hozzászólt némiképp malíciával az itteni tevékenységéhez és ezt dehonesztálóan megjegyeztétek amire én is reagáltam, ez egy nyilvános fórum ahol páran évtizede írunk mindenfélét ahogy ő is írt amiről aki olvasta lett egy véleménye. Nekem nem ártott pusztán annyi szóváltásunk akadt mikor rávilágítottam az évek alatt magáról írtak ellentmondásaira ami inkább neki volt kínos.
Van abban igazság amit írsz.
De pár ember - ahogy Laci (cblaci ) is írta - hosszú hosszú éveken keresztül írtunk, beszélgettünk itt. Mondhatnám azt, hogy mint egy csalàd. Gyakorlatilag kisajátítottuk ezt a fórumot. Meg is ismertük egymást, ment az adok-kapok, poénkodás, egymás segítése is, a lahatőségekhez képest. A Józsi is mindig segített tanácsaival, jó fej volt, vette a poénokat, és mindig invitált bennünket, hogy látogassuk meg személyesen is.
Mi ezek alapján ítéltük meg. Vagyis mi hálás szívvel emlékezünk rá, szerettük.
Ezért esett rosszul nekem a lehúzás, de mindenki azt mond, amit akar.
Nem, itt elvileg nem ártott senki senkinek. Ha egy véleményen valaki felhúzta magát, az legyen az ő baja.
Ezzel együtt is ebben/ilyen esetben már érdemesebb legyinteni.
Van benne egy adag jóindulat, nálam ez még a határeset kategória, de én amúgy mindig is azt vallottam, amíg nem hazudok (a véleményemmel) addig nem lehet baj.
Itt a Sevenfifty fórumon, több mint 10 éven keresztül beszélgetett néhány ember, többen személyesen is találkoztunk. Nem értem mi a kivetnivaló abban, ha néhány szóban megemlékezünk arról akit ismertünk. Nem hiszem hogy ártott neked, de ha volt is vele nézeteltérésed azt nem ebben a szomorú helyzetben kell felemlegetni, már csak kegyeletből sem.
Na igen, ezt fordították a szemforgatók nálunk félre és terjedt el a vagy jót vagy semmit.
„De mortuis nil nisi bene”

Helyesen: Halottról igazat vagy semmit, tehát nem jót, hanem igazat.
A múltjából és jelenéből a lényeget ne felejtsd ki, amúgy miért csak jót lehet mondani a halottról? Akkor a diktátorokról, gyilkosokról meg hasonlókról is felejtsük el amit műveltek? Ha én elhullok rólam inkább a rosszat mondják kinek mit jelent az mint az érdemtelen hozsannázást.
Tényleg szerette a gyerekeket, az unokáját különösen. Tizenévesek voltak a fiaim amikor elsőnek jártunk nála, aztán pár éve ő is eljött hozzánk motorral néhány napra, pedig ~400km volt közöttünk és akkor már közel volt a 70-hez.
A fiaim már felnőttek, de még emlegetik az aranyköpéseit, amelyek között sok igazság volt. A csillagászathoz is értett, sokat kémlelte az eget, voltak hozzá eszközei. Volt egy öreg rádiós haverja, egyszer elvitt hozzá, nagy formák voltak együtt, sajnos már ő is meghalt néhány éve. Józsi végigküzdötte az életét, valamikor bányatechnikusként kezdte, később minősített hegesztőként a németeknél is dolgozott. Mindig képezte magát, mert az volt az elve, hogy a boldoguláshoz több lábon kell állni. Minden érdekelte ami műszaki dolog, nyugdíjas éveiben is dolgozott egy külsős cégnél, akik 132/22kV-os állomásokban végeztek karbantartó munkákat. Jó műszaki érzéke volt, az öreg 750-es CBX blokkját is szétborította, majd kicserélgette amit kellett és összerakta, azzal jött el hozzánk.
Egészségesen élt, nem ivott, nem dohányzott, ha felment pár kiló akkor gyalogtúrákkal adta le.
Nem szerette a dologtalan léhűtőket, néha kicsit hirtelen volt, aki sértegette annak oda mondta a magáét, sajátos, kissé nyers humorú, de normális értékrendű ember volt.
Sajnos nem tudok elszabadulni a temetésére mert ügyeletes leszek, de nyáron remélem lesz rá alkalom és el tudok majd menni a gulácsi temetőbe.
Az elektro-motorra emlékezem, hááát, tényleg ne bántsuk már, ha nem tudja megmagyarázni.
Remélem békességben halt meg.
Inkább csak sarkos......elég sokszor irt olyan stilusban amiben nem feltétlen kéne. Személyes találkozásokkor még lehetett kedves ember, nem zárja ki a kettő egymást.
Igen. Előtte joszefpetro.
Ő volt az "elektro-motor"?
Ez így, ebben a formában nem igaz. Sőt, sértő a "tajparaszt " kifejezés, mert egyáltalán nem volt az! Mindenki szabadon kimondhatja a véleményét, de ez elég primitívre sikeredett. Régesrég sokat írtam ide, viszont csak kétszer találkoztam vele személyesen, mert ő az ország másik felében lakott. Igazi úriember volt, bár a véleményét sarkosan fogalmazta meg. Mikor mentünk a gyerekekkel - még kicsik voltak - még ebédet is főzött nekünk!
Gyermek Szerető, jó ember volt. Isten nyugosztalja.
Ez igaz......
Nyilván mindenkinek más a véleménye. Csak ilyen esetben, már vagy jót, vagy semmit. Felénk ez a megszokott.
Nem......ő konkrétan egy tudálékos tajparaszt volt. Tizenévem keresztül olvastam amiket ideirkált amig jelen volt. Ettől függetlenül isten nyugosztalja.......
Nem ismertem személyesen, csak itt a fórumon. De elég sokat irogattunk különböző témákról. A korát tekintve, szép kor, de nyilván lehetett volna még több is. Nekem semmi gondom nem volt vele, odavágta a véleményét hamar, de sokan mások is így vannak, csak fordítva nem viselik el.
Hirtelen tünt el, a telefonján se lehetett elérni. 2022-ben a közelben nyaraltunk, akkor akartam meglátogatni a lábdihegyi présháznál, ahol a nyarait töltötte. Kapu zárva, lakat kívül, a traktor se volt már az udvaron, látszott hogy rég jártak ott. Később sikerült üzenetet váltani az egyik családtagjával, akkor már beteges volt és valószínüleg az korlátozta, de igazából nem akartam tolakodó lenni, ezért nem kérdezősködtem.
Nagy kritikus volt az öreg, de akivel személyes kapcsolata volt azzal nagyon segítőkészen viselkedett. Pár éve még jól bírta magát, gyalogtúráztunk is együtt, fiatalokat megszégyenítő tempóval küzdötte fel magát a hegyre, amikor a bazaltorgonákat mutatta meg.
Nagyon sajnálom, élhetett volna még.
Sajnos rossz hír, de köszi hogy megosztottad velünk. Többször eszembe jutott mostanában (pár napja is) hogy vajon mi lehet vele.
Béke vele! Ő már az égi utakon motorozik tovább.
Nem tudom a régiek közül jár-e még itt valaki, sajnos én is szomorú apropóból írok most.
Józsi, Józsi bátyánk, aki oszlopos tagja volt az egykor pörgős Sevenfifty fórumnak, május 19-én, 74 éves korában megpihent.
Józsi, legyen szép az álmod!
Van face fiókom, bár évek óta csak olvasgatom, meg a marketplace-en szörfölgetek.
Eszembe sem jutott, hogy motoros csoportot keressek. A napokban kényszerből (költözködés) ki kellett vakarnom a sevenfifty - t a 8 éves patkányfészekből, és feltört bennem a nosztalgia.
Annyi szép emléket köszönhetek neki, meg persze az akkori segítőkész topictársaknak, hogy gondoltam visszahozom az életbe. A 8 év állás, meg a gondatlan tárolás megvliselte szegénykémet, de szerintem még menthető....
"Video killed the radio star", hogy klasszikust idezzek.
Jott a feszbuk es elszipkazta a forumok eletteret. Ez van sajnos.